Psilocybine therapie

Psilocybine therapie in Nederland is nog geen medisch erkende behandeling, maar het is reeds legaal mogelijk met één van onze psychedelische therapeuten én door het gebruik van de magische truffel.

Psilocybine therapie met psycholoog

Wij bieden je diverse therapeuten, psychologen en tripsitters aan om een psilocybine sessie mee te kunnen doen. Heb je meer behoefte aan aan geschoolde psycholoog of bewandel je liever een ander pad en kies je voor een ervaren Tripsitter?

Sascha

Sascha werkt als psycholoog in de GGZ én werkt voor ons als psychedelisch therapeute. Sascha heeft tevens veel ervaring op gebied van verrslavingen.

Janneke

Janneke volgt momenteel de opleiding basispsychologie en werkt als support medewerker. Op verzoek kan Janneke psilocybine truffelsessies begeleiden.

Ronald

De ervaren sociaal therapeut Ronald heeft veel ervaring met zowel gesprekstherapie als psychedelische therapie zoal met magic truffels (psilocybine).

Marcel

Marcel is de ervaringsdeskundige en heeft al meer dan 1850 personen mogen begeleiden met psychedelische sessies, waaronder MDMA, LSD en psilocybine.

Psilocybine therapie ervaringen

Het is niet eenvoudig om de ervaring van een eerste volledige psilocybine sessie met woorden te beschrijven. Wat echter gemakkelijk te beschrijven is, is de diepgaande impact die Sascha op mijn reis had. Sascha is een geweldig persoon en een echte professional. Vanaf het begin tot het einde van de reis en zelfs daarna was ze er voor me, steunde me en begeleidde me bij elke stap. Toen ik gefrustreerd was, legde ze me geduldig uit dat ik op het proces moest vertrouwen en mijn twijfels moest loslaten. Als ik huilde, zat ze naast me, waakte over me en hield zachtjes mijn hand vast. Toen ik doodsbang was, begeleidde ze me om de angsten te omarmen. En toen ik verdwaald was, maakte ze me aan het lachen. Een psychedelische trip kan mooi zijn, maar ook enorm overweldigend. Het is gemakkelijk om je bedoelingen uit het oog te verliezen en af te brokkelen onder het gewicht van de grote betekenis die plotseling alom aanwezig lijkt te zijn. Ik verliet het hok met twee belangrijke inzichten van mijn reis, belangrijke inzichten in wat ik nodig heb en hoe ik mijn leven in de toekomst wil leiden. Dit waren beide inzichten waar Sascha mij naartoe leidde. Ze hielp me de overweldigende ervaring te begrijpen in een tijd dat ik er zelf geen verstand van kon krijgen. Ik merkte dat ik haar al heel vroeg volledig vertrouwde en daardoor kon ik dieper op de reis ingaan, de controle opgeven en mezelf volledig overgeven aan de wijsheid van het medicijn. Ik ben Sascha eeuwig dankbaar dat ze dit voor mij mogelijk heeft gemaakt. Ik had mij geen betere tripsitter kunnen wensen. Sascha, als je dit leest, dankjewel uit de grond van mijn hart!
Onlangs heb ik deelgenomen aan een truffelceremonie in Schiedam in de hoop vooruitgang te boeken in mijn levenslange strijd tegen depressie en angst. Hoewel de eerste altijd relatief mild is geweest, is de laatste acuut en heeft mij mijn hele leven veel ontwrichting en lijden bezorgd. Een paar weken voorafgaand aan de ceremonie stopte ik met het innemen van mijn medicijnen (paroxetine), volgens de instructies van mijn arts. Als gevolg hiervan waren de symptomen van depressie/angst in de dagen voorafgaand aan de ceremonie teruggekeerd. Nu, een week later, kan ik duidelijk significante verbeteringen zien (substantieel genoeg om louter een placebo-effect uit te sluiten). Wat de depressie betreft, voel ik me op bepaalde momenten van de dag nog steeds wat melancholisch, maar meestal gaat het goed, wat een grote opluchting is. De meest opvallende verandering betrof echter de angstsymptomen. De meeste daarvan blijven bestaan, maar in veel mindere mate. Een paar verdwenen volledig. Ik slaap ook opmerkelijk beter. Ik kan mijn dankbaarheid aan Marcel en Janneke nauwelijks overdrijven, wier professionaliteit en vriendelijke steun grote indruk op mij maakten. Ook indrukwekkend was de setting van de ceremonie. Elk detail is zorgvuldig gepland om een geweldige, betekenisvolle ervaring te creëren.
Vorige week had ik het voorrecht om mijn eerste trip met psychedelica mee te maken. Man wat een ervaring was dat! Het is moeilijk om woorden te vinden om te beschrijven wat ik voelde. Het is alsof je een zeszintuig hebt, verbinding maakt met iets groters en diepgaande inzichten verkrijgt. Persoonlijk was ik verdwaald en had ik wat duidelijkheid nodig over wat ik als jonge jongen met mijn leven moest doen. Ik heb een goed inzicht gekregen en dankzij psychedelica ken ik mijn levensmissie. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar ik zal er alles aan doen om het te laten gebeuren. Hartelijk dank aan triptherapie en vooral aan Ronald. Alles verliep professioneel en goed op elkaar afgestemd. Het gaf me vanaf het begin stuwkracht en rust, wat de sleutel is om zoiets te leven. Let op mijn woorden, zo’n ervaring wil je niet missen. Het is elke cent waard en verre van wat je waarschijnlijk verwacht.

Interessante links

Een MDMA sessie als therapie is doorgaans niet wat in een opwelling wordt gedaan en daardoor is het belangrijk om eerst zo veel mogelijk informatie in te winnen over MDMA. Zo lopen er veel onderzoeken naar MDMA als therapeutisch hulpmiddel en zijn er diverse documentaires die MDMA in het zonnetje zetten. Verder heeft MDMA, net zoals een hoop andere middelen, contra-indicaties waarmee rekening gehouden dient te worden!

Zie een overzicht van wetenschappelijke publicaties

Meer informatie over psilocybine en welke vormen van psilocybine legaal zijn

Psilocybine therapie kan voor verschillende redenen worden gedaan

De truffel ceremonie staat bekend om een verbindende en helende psychedelische ceremonie.

Veelgestelde vragen over psilocybine

De meest gestelde vragen over psilocybine hebben voornamelijk te maken met de dosering, de voorbereiding en de effecten zelf. Indien je zelf meer vragen hebt, maak dan gebruik van het contact formulier of vraag jet aan onze chatbot Trippy

Psilocybine is een psychoactieve stof die voorkomt in bepaalde soorten paddenstoelen, ook wel bekend als magic mushrooms. Het is een natuurlijk voorkomende verbinding die behoort tot de klasse van tryptamine-verbindingen. Psilocybine wordt omgezet in het lichaam naar psilocine, wat verantwoordelijk is voor de psychedelische effecten.

Psilocybine heeft invloed op het serotoninesysteem in de hersenen, met name op de 5-HT2A-receptoren. Dit leidt tot veranderingen in de perceptie, gedachten, emoties en bewustzijn. Mensen die psilocybine consumeren, ervaren vaak visuele hallucinaties, veranderingen in de waarneming van tijd en ruimte, verhoogde introspectie en een gevoel van verbondenheid met de omgeving.

Het gebruik van psilocybine is al eeuwenlang onderdeel van spirituele en sjamanistische praktijken in verschillende culturen. Tegenwoordig wordt psilocybine ook onderzocht als een potentieel therapeutisch middel voor de behandeling van aandoeningen zoals depressie, angststoornissen en verslavingen. Het kan worden gebruikt in gecontroleerde omgevingen, zoals psilocybine therapie, waarbij het wordt gecombineerd met gesprekstherapie om therapeutische effecten te bevorderen.

Op dit moment wordt psilocybine niet erkend als medicijn in Nederland. Psilocybine wordt op dit moment gezien als harddrug en is zelfs verboden om te bezitten.

Psilocybine sessies kunnen legaal worden gedaan door gebruik te maken van magic truffels. In Nederland zijn magic truffels legaal en bevatten de werkzame stof, psilocybine. Door magic truffels te gebruiken, kun je een psilocybine sessie ondergaan zonder de wet te overtreden.

Omgerekend naar psilocybine zal er tijdens een therapeutische sessie tussen de 15mg en 75mg psilocybine gebruikt worden. 75mg is zeer hoog en wordt gezien al een heroïsche dosering.

Nee, psilocybine therapie is geen erkende medische behandeling en wordt daardoor niet vergoed door zorgverzekeraars. We verwachten dat zorgverzekeraars nog tot zeker 2025 dit niet zullen doen. 

Afhankelijk van de klachten of doelstelling wordt er gekozen voor 1, 2 of 3 truffelsessies. Zo’n twee weken na de eerste truffelsessie kan er bekeken worden of een extra sessie kan helpen om meer resultaat te boeken.