Psychedelica therapie

Psychedelische therapie met de psychedelica zoals MDMA, LSD, of psilocybine bevat één of meerdere sessies met ondersteuning van een therapeut

Psychedelische sessie met een therapeut

Wij werken met diverse therapeuten, psychologen en tripsitters waarmee je een psychedelische sessie kunt doen. Bekijk welke therapeut het beste bij jou past door de profielen door te nemen.
Sascha

Sascha

Sascha werkt als psycholoog in de GGZ én werkt voor ons als psychedelisch therapeute. Sascha heeft tevens veel ervaring op gebied van verslavingen.

Reineke square

Reineke

Als psychologe gebruikt Reineke zowel reguliere als alternatieve behandelingstechnieken, zoals gesprekstherapie, yoga, ademhalingsoefeningen en EMDR.

0bee37f8-3e72-47bf-b6ca-e39b4d9184c6

Ronald

De ervaren sociaal therapeut Ronald heeft veel ervaring met zowel gesprekstherapie als psychedelische therapie zoal met magic truffels (psilocybine).

Gijs

Gijs

Gijs heeft 20 jaar ervaring in ambulante GGZ en heeft les gegeven bij het MGZ-GGZ-programma van de HAN. Hij is bedreven in mindfulness, praattherapie, meditatie, neurofeedback, compassietraining en ACT.

Psychedelische therapie ervaringen

Waar ik de eerste keer vooral alles ‘zelf’ aan het doen was en heel intern was. Was ik nu heel erg vocaal en zocht ik steun. Ronald was er echt op de perfecte momenten! Ook met de booster. Ik weet niet hoe hij het aanvoelde dat ik het nodig had, maar dat deed hij echt precies op het goede moment. Deze keer vond ik het helemaal niet fantastisch! Ik vond het heel zwaar en heftig. Maar ik voelde wel dat het heel erg nodig was.
Ook al ben ik een persoon die dingen en gedachten voor zich houdt, kon Sascha mijn behoeften begrijpen en hoe ik me voelde, en optreden als een zeer ondersteunende gids die u kan leiden naar het nemen van de juiste beslissingen om uzelf te helpen. Ze heeft ook een perfect richtingsgevoel, wat handig kan zijn als je met haar verdwaalt in het bos
Ik vond het een fantastische en heel therapeutische ervaring. De maanden voor de sessie had ik burn-out klachten, dankzij de MDMA ervaring kon ik voelen hoe het is om in het hier en nu te zijn. Mijn zenuwstelsel is tot rust gekomen. Ik kon genieten van een heel intense NU ervaring en dat is een ongelofelijk geschenk. Ik weet nu met zekerheid dat er iets groters is, wat ons draagt en exact geeft wat we nodig hebben. Ik kon voor het eerst zo goed in mijn lichaam zakken.

Meer over psychedelica

Wil je meer weren over psychedelica en de therapeutische toepassingen van deze wonderlijke middelen? Maak dan gebruik van de onderstaande bronnen en websites die gelieerd zijn aan het therapeutisch gebruik of psychedelische ceremonies die worden ingezet voor persoonlijke groei of spiritualiteit.

Zie een overzicht van wetenschappelijke publicaties

Meer informatie over psilocybine en welke vormen van psilocybine legaal zijn

MDMA therapie wordt veelal ingezet bij trauma, stress en PTSS

De truffelceremonie staat bekend om een verbindende en helende psychedelische ceremonie.

Vragen over psychedelische therapie?

De meestgestelde vragen over psychedelische therapie hebben voornamelijk te maken met de de keuze van het psychedelicum, de dosering, de voorbereiding en de effecten tijdens de psychedelische sessie. Indien je zelf meer vragen hebt, maak dan gebruik van het contact formulier of vraag het aan onze psychedelische chatbot Trippy.

Nee, helaas is DMT en Ayahuasca illegaal in Nederland. Een sessie met ayahuasca/DMT is dus niet mogelijk bij ons. Wij werken namelijk alleen met legale psychedelica!

Ja, LSD therapie is wel legaal mogelijk. In plaats van het gebruiken van LSD kunnen we in Nederland een prodrug van LSD inzetten om legaal LSD sessies mee te doen.

In Nederland kunnen psilocybine therapie sessies legaal worden gedaan door gebruik te maken van magic truffels. In Nederland zijn magic truffels legaal en bevatten de werkzame stof, psilocybine. Door magic truffels te gebruiken, kun je een psilocybine sessie ondergaan zonder de wet te overtreden.

Naast de normale truffelceremonie is er nog een combinatie met passiebloem wat goed werkt in ceremoniële settings. Deze combinatie heet psiloflora. Een andere combinatie is de magische truffel met caapi, deze heet psilohuasca

Nee, psychedelische therapie is geen erkende medische behandeling en wordt daardoor niet vergoed door zorgverzekeraars. We verwachten dat zorgverzekeraars nog tot zeker 2025 dit niet zullen doen. 

Afhankelijk van de klachten of doelstelling wordt er gekozen voor 1, 2 of 3 truffelsessies. Zo’n twee weken na de eerste truffelsessie kan er bekeken worden of een extra sessie kan helpen om meer resultaat te boeken.